Se l'anomena la Peixera, perquè els vitralls i els acabats recorden un fons marí. Aquest pati interior modernista és un dels espais reformats al Conservatori. Les obres han permès reparar-ne humitats i esquerdes, restaurar-ne les làmpades originals i afegir-ne de noves per millorar la il·luminació de la sala, que es considerava insuficient. Amb un treball minuciós també s'han recuperat estucs, esgrafiats i pintures. "La renovació no ha estat fàcil perquè l'edifici està catalogat com a patrimoni de la ciutat, amb la qual cosa ha calgut combinar les necessitats del dia a dia del conservatori, que a vegades poden entrar en conflicte amb la protecció de l'edifici." Ara, les aules i la feina que s'hi fa a l'interior són visibles des dels passadissos perquè els plafons de les portes s'han substituït per vidres. En total s'han renovat una vuitantena de portes. L'altra actuació important s'ha fet a l'auditori Eduard Toldrà. L'espai disposa d'un nou pati de butaques més amples i còmodes, se n'han millorat els accessos i altres elements relacionats per exemple amb la protecció contra incendis. DAVID MARTÍ, gerent del Conservatori Municipal de Música "Realment aquestes obres també ens han servit per tornar a posar en valor aquest edifici que per qüestions històriques ha estat tancat a la ciutat." A banda de celebrar el desè aniversari dels concerts gratuïts que ofereix tots els dijous, el Conservatori passarà a formar part de la Ruta del Modernisme de l'Ajuntament de Barcelona.

La segona fase d’obres del Conservatori, que va començar ara fa un any, s’ha centrat en reparar humitats i esquerdes del pati interior. També s’ha millorat la il·luminació de l’espai i s’han recuperat estucs, esgrafiats i pintures. Pel que fa a l’auditori Eduard Tolrà, se n’han millorat els accessos i s’han renovat les butaques, ara més amples i còmodes.

Segons el gerent del Conservatori Municipal de Música, David Martí, les obres “han servit per tornar a posar en valor” l’edifici, que ha estat tancat històricament als ciutadans i ara s’integrarà en la ruta del modernisme de l’Ajuntament. El regidor d’Educació i Universitats, Raimundo Viejo, ha indicat que aquesta reforma marca “un abans i un després” i ha assegurat que el fet d’obrir-lo a la ciutadania “estimula estudis i l’ensenyament de la música”.