Picasso va conèixer Ramon i Jacint Reventós l'any 1899. Ben aviat es van convertir en el Moni i el Cinto. Tots tres van viure intensament les nits barcelonines de principis del segle XX. El contacte amb els Reventós va permetre a Picasso accedir molt més fàcilment a reunions i tertúlies en què també hi havia artistes i intel·lectuals com Ramon Casas, Santiago Rusiñol o Isaac Albéniz. MALÉN GUAL, comissària de l'exposició "Picasso i els Reventós" "Sí que va als Quatre Gats i allà coneix molts artistes. Però tots sabem que a través d'una família sempre és més fàcil introduir-te, llavors una fammília molt especial, perquè els Reventós tenien entitat per sí mateixos. El Cinto Reventós va ser un metge molt important, no només va ser regidor de l'Ajuntament de Barcelona, sinó que també va tenir un paper important assessorant a Prat de la Riba." De l'amistat en va sorgir tota una relació epistolar que es va intensificar quan Picasso es va traslladar a París. El geni del pintor no es podia amagar ni entre línies, on aprofitava per fer dibuixos. Amb els anys la relació es va anar distanciant fins que la va reactivar als anys 50 el fill de Jacint Reventós, que va aconseguir reunir Picasso i el seu pare a França. Tots aquests anys de relació van deixar moltes anècdotes que es conserven en la memòria familiar. ANNA REVENTÓS, fundació Picasso Reventós "El Picasso deia molt sovint una expressió, deia que ella era un catalán nacido en Málaga y que vive en Francia. Una mica per reflexar tot el que la època de Barcelona va suposar la seva formació no ja com a pintor sinó com a persona." "Picasso i els Reventós" es podrà veure al Museu Picasso fins al 10 de gener.

Picasso va conèixer Ramon i Jacint Reventós l’any 1899. Ben aviat van fer-se amics i tots tres van viure intensament les nits barcelonines de principis del segle XX. El contacte amb els Reventós va permetre a Picasso accedir molt més fàcilment a reunions i tertúlies en què també hi havia artistes i intel·lectuals com Ramon Casas, Santiago Rusiñol o Isaac Albéniz.

El Museu Picasso ensenya en l’exposició “Picasso i els Reventós” bona part de la gran relació epistolar que van tenir i que es va intensificar quan Picasso es va traslladar a París. Unes cartes que quan les escrivia el pintor omplia de dibuixos. També es poden veure retrats que Picasso va fer a la família, i col·laboracions amb algunes publicacions dels Reventós. La mostra es podrà veure al Museu Picasso fins al 10 de gener.