El carrer de la Tapineria recuperarà una zona de pas per a vianants que ja existia al segle tercer. D’aquí a pocs dies començaran les obres per connectar les dues bandes del carrer que permetrà passejar resseguint la muralla. Es recupera, així, aquest entorn com a espai públic. JOSEP M. COLL, director de Llicències i Espai Públic de Ciutat Vella "Baixar per unes rampes des dels dos extrems de Tapineria i posar-se a nivell de la muralla i poder passejar al costat, i inclús, hi ha al final de la plaça de Ramon Berenguer, acabarà amb unes grades que arribaran a baix i també generarà un lloc d’estada." L’actuació prevista ja ha suposat la reubicació de l’aparcament per a motos que hi havia i està previst que es produeixen altres adaptacions. De moment, però, el que no preveuen els treballs és cap tanca de protecció de la muralla. JOSEP M. COLL, director de Llicències i Espai Públic de Ciutat Vella "El propi paviment doncs probablement quan arribi a la muralla a una certa distància, ho estem concretant, canviarà de manera que no s’entregarà contra la muralla directament." Aquests treballs formen part del projecte global de millora de la plaça de Ramon Berenguer el Gran i entorns. S’espera que les obres al carrer de la Tapineria, amb un pressupost d’1.200.000 euros, estiguin enllestides abans de l’estiu vinent.

La remodelació de la plaça de Ramon Berenguer el Gran ha estat el primer capítol del projecte que ha d’acostar la muralla als ciutadans. D’aquí a pocs dies es començarà a treballar al carrer de la Tapineria per recuperar la zona de pas per a vianants que ja existia al segle III.

L’actuació prevista ja ha suposat la reubicació de l’aparcament per a motos que hi havia i està previst que es produeixen altres adaptacions. Els treballs al carrer de la Tapineria disposen d’un pressupost d’1,2 milions d’euros i està previst que s’enllesteixin abans del pròxim estiu.