Ja és una realitat per als més de 1.000 socis de l’entitat. Els Lluïsos de Gràcia han estrenat avui el nou edifici després d’un any d’obres. S’han adaptat a la normativa vigent amb unes instal•lacions més àmplies, obertes i modernes. XAVIER FOLCH, Coral Vent del Nord dels Lluïsos de Gràcia “Bàsicament hem guanyat espai, a part de tenir unes instal•lacions molt adequades, vol dir guanyar ascensor, vol dir guanyar accessibilitat.” GER PONS, secció de bàsquet dels Lluïsos de Gràcia “Les finestres he vist que tancaven molt millor que abans, que passava l’aire per allà.” ROSER LLAGOSTERA, taller de pintura dels Lluïsos de Gràcia “El terra també, que abans es movia tot mentre caminaves.” Les obres han costat gairebé tres milions d’euros, tot i que encara en falten 750.000 per pagar. Per això, l’entitat ha iniciat una nova campanya per recaptar diners, tot i que reclamen que sigui l’Ajuntament qui assumeixi el cost pendent. ORIOL HOSTA, president dels Lluïsos de Gràcia “Hem estat treballant amb diferents propostes per aconseguir aquest finançament, el Nadal de l’any passat ens va aparèixer una bona proposta, que era un hotel al passeig de Gràcia – Diagonal, en aquell moment, si aquella proposta hagués anat endavant tindríem el finançament de l’obra resolta, però això no ha sigut així, no ha anat endavant, per tant seguim tenint aquest problema.” De l’antiga seu dels Lluïsos només en queden la façana restaurada i la pista de bàsquet, que, asseguren, s’haurà de renovar aviat. ORIOL HOSTA, president dels Lluïsos de Gràcia “Tenim 400 nois i noies jugant a bàsquet amb una situació una mica diferencial a molts altres pavellons, la Federació Catalana de Bàsquet aquest any no ha autoritzat els Lluïsos a jugar a la seva pista.” Altres novetats del nou edifici són un terrat accessible, una planta al soterrani i el teatre. En definitiva, més espai per a les més de 500 persones que passen cada dia per una entitat amb 160 anys d’història.

Les seccions dels Lluïsos de Gràcia ja han pogut tornar a fer les activitats en unes sales més lluminoses i àmplies. Cada dia passen més de 500 persones per l’entitat. Ara, han guanyat més espais i les instal·lacions s’han adaptat a la normativa vigent. La façana i la pista de bàsquet s’han conservat, tot i que amb una neteja de cara. Pel que fa a la pista, la junta espera poder renovar-la aviat.

Les obres han costat gairebé tres milions d’euros,  i s’han pogut fer a través de tres vies de finançament: una subvenció d’1,3 milions de l’ICUB de l’Ajuntament de Barcelona, un préstec bancari i la captació de diners a través d’ajuts individuals i patrocinis. Tot i això, encara falten 750.000 euros, que des de l’entitat esperen que assumeixi l’Ajuntament, mentre han engegat una nova campanya de recollida de diners.

Amb les noves instal·lacions, els Lluïsos esperen seguir guanyant socis, ara en són més de 1.000.