El carrer de Sagunt ha guanyat el primer premi del concurs de carrers guarnits de la Festa Major de Sants. La proposta d’origami japonès ha obtingut la màxima puntuació del jurat. En segona posició ha quedat el carrer de Papin, amb una decoració que transporta a un Sants inundat a causa del canvi climàtic. El tercer ha estat per al carrer d’Alcolea de Baix, que fa un recorregut històric amb la llum com a fil conductor.

Llista de guardonats del concurs de carrers guarnits 2023

Tot seguit, pots consultar la classificació de guardonats en el concurs de carrers guarnits de la Festa Major de Sants 2023:

 1. Carrer de Sagunt
 2. Carrer de Papin
 3. Carrer d’Alcolea de Baix
 4. Carrer d’Alcolea de Dalt
 5. Carrer de Finlàndia
 6. Carrer del Vallespir de Dalt
 7. Carrer de Valladolid
 8. Plaça de la Farga i carrer de Rossend Arús
 9. Carrer de Guadiana
 10. Carrer del Vallespir de Baix
 11. Carrer de Robrenyo
 12. Carrer de Galileu

El carrer de Sagunt, a més de quedar en primera posició, també ha obtingut el premi especial del jurat al guarniment més original.

Els origamis de cignes omplen el carrer de Sagunt.

El carrer de Papin s’ha endut el guardó especial al sostre i el del Vallespir de Dalt s’ha endut el premi especial al detall artístic per la portalada principal.

Detall del sostre del carrer de Papin.

Un carrer engalanat menys cada any

Durant la darrera dècada el barri de Sants està perdent participants. El 2010 es van decorar un total de 22 carrers, enfront dels 12 d’enguany. Això vol dir que cada any Sants perd un carrer guarnit. Des de la Federació de la Festa Major de Sants asseguren que la principal causa és la manca de relleu generacional.

Què vols saber de les Festes de Sants 2023?