Sants guarneix alguns dels seus carrers any rere any durant la seva Festa Major 2023, però durant l’última dècada el barri està perdent participants. Antoni Devesa, president de la Federació de la Festa Major de Sants, assegura que “cau un carrer més o menys cada any“.

Segons l’organització, actualment són 12 els carrers que participen en aquestes festes, però el 2010 es van engalanar un total de 22 espais, un fet que “demostra la pèrdua d’un carrer engalanat per any de mitjana“.

La falta de relleu generacional com a principal causa

Devesa assegura que un dels principals motius pels quals cada cop hi ha menys carrers que vulguin participar en aquestes festes és la falta de relleu generacional. “El joves volen gaudir de les festes, però no s’hi volen implicar participant-hi”, assegura l’organització. El president de la fundació explica que tot i que molta gent intenta ajudar durant tot l’any, “a l’hora de la veritat hi ha molta feina burocràtica, i això fa que la gent no s’hi vulgui comprometre”.

Un altre dels problemes amb què es troben és l’arribada de gent nova al barri. “Molts d’ells acaben d’aterrar i no saben ben bé de què va la festa. No s’integren ni fan per participar-hi“.

El fet de tenir menys mans suposa que l’organització hagi de dedicar “més hores i més esforços per aconseguir els mateixos resultats”.