Sinulog festa de la comunitat filipina

La comunitat catòlica filipina de Barcelona ha celebrat aquest diumenge la diada del Sinulog. Fa 29 anys que, el tercer diumenge de gener, celebren aquesta festivitat religiosa i cultural que ret homenatge al Santo Niño, el patró de la ciutat de Cebú.

La comunitat filipina ha celebrat poder reprendre aquesta tradicional festa popular, que el 2021 es va haver de suspendre per la pandèmia de la covid. Enguany, les danses exuberants i la missa han estat les protagonistes de la commemoració, tot i que les activitats s’han hagut d’adaptar a les restriccions. “És un ritual per agrair tot allò que la vida ens ha ofert, tot allò que tenim, la família, les collites i tot allò que tenim a les Filipines. Ens sap greu no poder-ho celebrar tal com voldríem, esperem que el 2023 sigui millor”, ha explicat a betevé Macrina Alcedo, consellera de l’entitat Kalipi.

Sinulog festa de la comunitat filipina

Les processons del Sinulog es duen a terme a diverses localitats de les Filipines i també a molts altres llocs del món. A Barcelona, els actes els organitzen infants i joves filipins.