Barcelona recupera la seva desfilada més antiga. Després d’un any sense celebrar-se per la pandèmia, han tornat els Tres Tombs de Sant Andreu. Aquesta festivitat encomana a Sant Antoni Abat la protecció dels animals. Per això, centenars de persones s’hi han apropat amb les seves mascotes per demanar la benedicció per tenir salut.

Menys carruatges i sense caramels

Els Tres Tombs consisteix a donar tres voltes amb els cavalls, carros i altres animals en honor a Sant Antoni. Al barri de Sant Andreu, s’ha fet a la rambla de Fabra i Puig, entre el carrer de Concepció Arenal i el carrer Gran de Sant Andreu. Una cavalcada que enguany ha hagut de ser diferent per adaptar-se a la situació de pandèmia i també per complir amb el protocol de benestar animal aprovat per la Federació dels Tres Tombs.

A més dels llancers de la Guàrdia Urbana i la banda musical, han desfilat una desena de carruatges en front de l’habitual trentena d’edicions prèvies a la pandèmia. S’ha fet en carrers amples per evitar grans aglomeracions i ha estat obligatori l’ús de mascareta. Tampoc no s’han llançat caramels, com és tradició.

Benedicció dels animals de companyia

Com és tradició, centenars de persones han portat els seus animals de companyia per rebre la benedicció del capellà de la parròquia de Sant Andreu de Palomar. Cap a quarts d’una, el rector ha sortit a la plaça d’Orfila per escampar l’aigua beneïda entre els gossos, gats i ocells dels assistents, així com els cavalls de la desfilada.