YOHEI KUROGI, concursant japonès "M'agrada molt Barcelona i m'agrada molt Espanya, i volia venir aquí i tocar el piano perquè la gent d'aquí escoltés la meva música." CARLOS CEBRO, president del Jurat del Concurs Maria Canals "Estan muy bien preparados, con grandes profesores, medios manuales fabulosos y con muy buenas técnicas. Pero lo que diferencia todas esas muy buenas técnicas es el poder de comunicaición, y no todos lo tienen."

Després de dos dies amb pianos al carrer, el Concurs Internacional de Música Maria Canals ha començat oficialment aquesta tarda al Palau de la Música Catalana. Les proves s’allargaran fins dimecres i cadascun dels 55 aspirants han de tocar tres peces en 15 minuts per convèncer el jurat que són els millors.

Durant la gran final, que se celebrarà el dijous 17 de març, els tres finalistes tocaran acompanyats de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. Finalment, el guanyador s’endurà un premi de 15.000 euros, mentre que el segon i tercer finalistes guanyaran 10.000 i 6.000 euros, respectivament.