La música de piano ha envaït avui Barcelona amb motiu del Concurs Internacional de Música Maria Canals, un certamen en què participaran una vuitantena de pianistes d'arreu del món. Com cada any, coincidint amb el concurs, l'organització instal·la pianos de cua en diferents espais de la ciutat. Per exemple, a la plaça Reial, on durant tot el dia s'ha fet una marató musical. Des de les 11 del matí i fins a les 9 del vespre, els alumnes de conservatoris d'arreu de Catalunya s'han anat rellevant al piano. Una iniciativa que ha tingut molt d'èxit i ha fet aturar molts passejants. ROGER CASANOVA, alumne A més de la plaça Reial, avui també s'ha instal·lat un altre piano a l'estació de metro Diagonal i demà se'n posaran també al passeig de Gràcia. Tot amb l'objectiu d'apropar la pràctica musical a tothom. JORDI VIVANCOS, gerent del Concurs Maria Canals El Maria Canals també anima a participar a les xarxes socials. A Twitter es poden pujar fotos o vídeos amb l'etiqueta #johitoco. A més, durant tota la setmana s'han programat activitats que ompliran de música alguns carrers de la ciutat.

Tothom qui passava ahir per la plaça Reial s’aturava davant del piano de cua que es va col·locar just al mig de la plaça. Durant tot el dia una cinquantena d’alumnes del Conservatori de Barcelona i d’altres punts de Catalunya es van asseure davant del piano i hi van interpretar més d’una peça musical. Aquests concerts improvisats, provocats per la presència d’un piano a l’espai públic, atreuen tota mena de públic. N’hi ha que s’ho troben i d’altres que ho van a buscar. Sigui com sigui, al carrer no es paga entrada per gaudir de la música, així que són molts els que, de peu i també asseguts a les cadires, escolten el pianista amb atenció.

La iniciativa de treure els pianos al carrer forma part de la programació del Concurs Internacional de Música Maria Canals, un certamen que s’iniciarà aquest diumenge i en què participaran una vuitantena de pianistes, seleccionats prèviament, i de 29 països. Després de diverses jornades de proves eliminatòries, la final serà el dia 17 al Palau de la Música.