La 42a edició del Grec programa 83 espectacles de teatre, dansa, música, circ i, per primer cop, cinema. La quota d’espectacles internacionals que sempre inclou el certamen dona especial protagonisme a produccions asiàtiques o que estableixen diàleg entre Orient i Occident.  L’espectacle inaugural n’és un exemple: la gent de La Perla 29 fa seva l’epopeia ‘El poema de Guilgamesh’, escrita a Mesopotàmia l’any 2.700 aC.

‘El poema de Guilgamesh’

El poema és un text antic, que ens remet a un passat mític, a la Mesopotàmia del tercer mil·lenni abans de Crist. Una història d’aprenentatge, la d’un ésser semidiví, en Guilgamesh, que haurà d’acceptar que només els déus són immortals. També que és millor viure tenint en compte els éssers més propers que intentant passar a la posterioritat amb obres faraòniques. El director, Oriol Broggi, ha considerat que tractant-se d’ una gran epopeia, un text fundacional i d’un recitat poètic, la narració havia de ser assumida per més d’un intèrpret. Màrcia Cisteró, Toni Gomila, Sergi Torrecilla, David Vert i Ernest Villegas són ara personatges de la història, ara narradors. Al repartiment hi ha també Marta Marco, Clara Segura o Lluís Soler. Per al moviment, amb més pes que en altres muntatges de La Perla 29, la companyia ha comptat amb la coreògrafa Marina Mascarell.

El Grec renova cadires

El festival té el seu epicentre en el Teatre Grec de Montjuïc, però també hi ha diferents obres per les sales de la ciutat com el Teatre Lliure. L’objectiu és “oferir espectacles culturals de qualitat amb excel·lència sense renunciar al fet que també siguin populars”, segons els organitzadors.

A més, l’amfiteatre del Grec estrena cadires, que són més ergonòmiques i confortables. L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha anunciat que la instal·lació tindrà 2.097 seients nous. Feia set anys que no es renovava el mobiliari i el d’aquest any ha costat 200.000 euros.