El 29 d’abril és el Dia Internacional de la Dansa i com cada any s’ha organitzat la Setmana de la Dansa a Gràcia. En aquest districte hi conviuen la majoria d’espais i professionals de dansa de la ciutat. Companyies, ballarins, professors i alumnes, poden ensenyar la seva feina durant aquesta setmana.

L’any passat va quedar cancel·lada per la pandèmia

A la Setmana de la Dansa han participat un total de 25 entitats i equipaments graciencs. Estan contents que enguany s’hagi pogut celebrar, malgrat la pandèmia, a diferència de l’any passat que va quedar cancel·lada. A més, és una manera de visibilitzar la tasca de les escoles de dansa, que des d‘Àrea Dansa i l’Escola Ramon Solé asseguren que enguany s’ha fet més necessàri que mai.

Poder mostrar la feina que hem pogut realitzar durant aquests mesos tan complicats és un regal per a tothom
Anna Domènech, Escola de Dansa Ramón Solé

Escoles tancades i classes en línia

El Gremi fa mesos que denuncia que la crisi de la covid-19 ha fet evident que la dansa i en especial l’ensenyament no reglat d’aquest art, no es té en compte per l’administració a Catalunya. Expliquen que han estat molts mesos amb els centres tancats i asseguren que en moments de tornada a l’activitat les escoles privades de dansa no estaven previstes.

És increïble que en el 2021 el DOG no prevegi les escoles de dansa i quan les preveu només preveu un 5 % que són les que depenen directament d’educació
Anna Domènech, Escola de Dansa Ramón Solé

Els alumnes reclamaven tornar

Expliquen que els centres no reglats són la majoria d’un total de 500 escoles de dansa a tot Catalunya. Durant mesos s’han hagut d’adaptar fent classes en línia, però consideren que era inviable. Expliquen, també, que els alumnes, que s’han mantingut fidels durant la crisi, demanaven tornar a les aules, no només per reprendre les seves formacions, també com una necessitat emocional.

La dansa cobreix unes necessitats tant a nivell de benestar físic com de benestar psicològic
Sònia Klamburg, Àrea Dansa

Demanen que es reconegui la seva tasca

L’Escola Ramón Solé és de les més antigues de Gràcia, creada el 1974 pel coreògraf que li dona nom i que va fundar el Ballet Contemporani de Barcelona. Àrea Dansa acaba de fer 35 anys, amb la il·lusió d’haver ampliat l’espai amb una nova sala per ballar. Ara esperen que amb el col·lectiu fent pinya i associat, s’aconsegueixi el reconeixament de la seva tasca per part de l’administració.