El Centre Martorell d’Exposicions, obert recentment, s’ha inaugurat de forma oficial aquest dilluns coincidint amb l’obertura de l’accés principal pel Parc de la Ciutadella. L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat que amb l’equipament en marxa “estem assistint a un nou renaixement de Barcelona. La ciutat s’ho va creure en el seu moment el 1882 quan va creure en si mateixa. Ens toca reivindicar el nostre Central Park, el nostre Parc de la Ciutadella”.

“Combatre el negacionisme climàtic”

A la vegada, Collboni ha defensat el paper del nou espai: “En un moment tan important de sequera és important aquest museu per combatre el negacionisme climàtic i les ‘fake news'”. En el mateix sentit s’ha expressat la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, qui ha dit que “és una responsabilitat atendre les grans preocupacions dels nostres temps” i, fer-ho, “amb un centre relacionat amb la crisi climàtica i la biodiversitat”.

El Centre Martorell d’Exposicions és el segon equipament que s’obre al públic en el marc de la Ciutadella del Coneixement, després de l’Hivernacle. L’espai encararà properament la rehabilitació de la façana, tot i que això no afectarà el funcionament habitual del museu.

L’espai disposa de dos espais expositius i una sala polivalent. Ara s’hi poden veure dues exposicions temporals, una és “Natura o cultura? Una visió des del museu de ciències naturals” i l’altra és “WOW. Animals de museu: ciència, tècnica i art”.

Gratuït cada diumenge a partir de les 12 h

El museu obre de dilluns a dissabte, de 10 a 19 h, d’octubre a febrer i, diumenges i festius, de 10 a 20 h. A partir del març i fins al setembre obrirà de dimarts a diumenge, de 10 a 20 h. A banda, l’accés és gratuït el primer diumenge de mes durant tota la jornada i tots els diumenges de l’any a partir de les 12 h.

Trobada entre Collboni i la ministra Ribera

L’alcalde ha coincidit amb la ministra de Medi Ambient, Teresa Ribera, per visitar les instal·lacions de l’equipament i reunir-se.