El primer tinent d’alcalde ha asseverat que, tenint en compte “la gravetat de les acusacions”, el consistori està disposat a “arribar fins a les últimes conseqüències”, i no ha descartat aplicar sancions. Segons Pisarello, la “predisposició màxima” de l’Ajuntament amb la investigació es produeix amb l’objectiu de “protegir Barcelona Regional” perquè no hi recaigui “cap ombra de sospita”.

El govern municipal ha proposat que l’alcaldessa, Ada Colau, presideixi el nou Consell d’Administració, i la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, en sigui la vicepresidenta. Amb un decret signat divendres passat, el consistori pretén avançar el canvi en el consell, que en condicions normals s’hauria produït al setembre.

D’altra banda, el president actual del Consell d’Administració i regidor de CiU, Antoni Vives, ha explicat que estan “molt tranquils” per la gestió de Barcelona Regional i que els contractes investigats representen una part molt petita en relació amb les xifres amb què treballa l’empresa. Vives, a més, ha expressat que cap persona del nou govern municipal no s’ha posat en contacte amb ell ni amb la direcció de BR, i ha recordat que es tracta d’una empresa en què participen altres organismes públics, com l’Àrea Metropolitana.