MARC FOLCH, portaveu de la Plataforma Música Viva "Convertir la cultura de facto i l'art en una qüestió policial i d'ordre públic o policial no és la idea que hauríem de tenir del que és fer cultura. Demanem reprendre el diàleg i fer un procés participatiu de veritat."

La seu de l’Associació Cultural la Virgen és un dels locals afectats per la regulació de la música en viu. Segons el seu responsable, Sergio, adequar-se a la circular li hauria suposat un desemborsament de més de 3.000 euros. Forma part de la Plataforma Música Viva, l’entitat que agrupa aquelles entitats i petits bars que ofereixen espectacles en viu. El portaveu de la plataforma, Marc Folch, considera que la circular criminalitza l’art i la cultura, a banda de suposar un ofec econòmic pels propietaris que han d’adaptar els seus locals.

Des de la plataforma també demanen establir un nou contacte amb l’Ajuntament perquè, diuen, que el darrer procés participatiu va ser “un procés comunicatiu”, ja que no van poder participar en la seva redacció.

Per posar en valor la música en directe, aquest cap de setmana organitzaran concerts en viu, tant dins de diversos locals com al carrer, al centre de la ciutat. Ho faran en el marc del Dia Internacional de la Música.