Luis de Morales va néixer el 1510 i va dedicar 50 anys de la seva vida a pintar. L’èxit li va venir, sobretot, de les petites taules de temàtica religiosa, característiques per una forta càrrega emocional. Ara, el MNAC en presenta 52 obres procedents de diferents museus, institucions religioses i col·leccionistes privats.

El director del MNAC, Pere Serra, reconeix que avui aquesta temàtica pot resultar llunyana, ja que “per entendre-la bé cal situar-se en una època i unes emocions religioses que ara queden fora del nostre dia a dia”. Tot i això, convida els visitants a acostar-s’hi sense reserves. “Els amants de la pintura superaran aquesta barrera i veuran que és un pintor extraordinari”, assegura.

Serra afegeix també que per al MNAC té “molt sentit” acollir aquesta exposició com una prèvia de la nova col·lecció del Renaixement i el Barroc que el museu estrenarà l’abril de 2017.

La mostra és una coproducció del MNAC, el Museo del Prado i el Museo de Belles Arts de Bilbao i arriba a Barcelona després d’haver estat exposada en aquests dos equipaments.