El Cinema Maldà s'ha quedat avui, literalment, sense paraules. Es tracta del festival internacional Enmut, una projecció de curtmetratges sense diàlegs que ha començat tot just avui. Va néixer com un petit format i ara ja s'ha fet gran i arriba a la setena edició. "Ens vam ajuntar una colla d'amics, vam anar a una masia i vam muntar un festival de curts per nosaltres mateixos, set anys després ha crescut molt, estem molt contents. Aquest any hem rebut més de 300 propostes, de l'àmbit internacional, sobretot." Des d'històries força metafísiques... fins a relats més quotidians. El festival és una manera tant de promocionar els nous talents de casa, com de donar a conèixer grans professionals del sector. Aquest any s'han presentat curtmetratges de fins a 57 països diferents. "El festival como propuesta nos parece bastante interesante para apoyar todo lo que son los talentos nuevos, todo lo que se está haciendo a nivel audiovisual. Sea animación, sea vídeo, sea lo que sea, creo que al final es arte y necesita mucha promoción". "La inversió de temps és molt i no ho sembla tota la feinada i totes les hores d'inversió que hi ha aquí i era una manera de poder promocionar una mica aquest treball". Avui s'han presentat en total 15 curts d'animació. Dissabte que ve serà el de la secció oficial i es tancarà l'edició amb el lliurament de premis.

El festival internacional Enmut va néixer com un esdeveniment de petit format, entre amics, que s’ha anat consolidant al llarg dels seus set anys d’història. En aquesta edició s’han presentat més de 300 curtmetratges, provinents de 57 països diferents.

Segons els organitzadors, el festival és una manera tant de promocionar els nous talents de casa com de donar a conèixer grans professionals del sector. Aquest diumenge s’han presentat 15 curts d’animació i dissabte que ve serà el torn de la secció oficial. L’edició es tancarà amb el lliurament de premis, amb diversos guardons del jurat i un altre escollit entre les puntuacions del públic.