CARLOS CHECA, director de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona "És la jove orquestra simfònica de Barcelona que neix d'aquesta combinació tan maca de joventut, música clàssica i la ciutat de Barcelona." LAURA GUILLÉN, membre de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona "És molt interessant que per tots nosaltres és una oportunitat per poder tocar amb altra gent que també s'hi vol dedicar i que sent aquesta passió per la música." POL COLL, membre de l'associació "Dóna oportunitat a tothom de tocar en una orquestra i acostumar-se a tocar en una orquestra que és cosa que no tothom port fer i està molt bé."

Els joves músics porten molt de temps preparant-se per a l’estrena de l’orquestra que tindrà lloc aquest diumenge a la Sala Foyer del Gran Teatre del Liceu. Provenen de diferents països, des de Costa Rica  fins a Rússia. La iniciativa neix amb l’objectiu de fomentar el seu desenvolupament educatiu i artístic, i generar un espai de convivència que en propiciï la formació integral.

El projecte es constitueix sota l’òrgan rector de l’associació Barcelona Ciutat de Música i significa una gran oportunitat de cara al món professional per a tots aquells instrumentistes d’entre 16 i 23 anys. L’orquestra, dirigida per Carlos Checa, compta amb prestigioses batutes com el director de la Colorado Springs Philharmonic, Josep Caballé Doménech, o el director veneçolà Joshua Dos Santos.