Ginesa Ortega i Santi Arisa han estat dels primers a assajar la seva actuació a la celebració de la nit Cap d'Any, i amb la música, han arribat els primers curiosos. Aquesta actuació musical és una de les novetats de l'espectacle d'enguany, que, en termes generals, seguirà el mateix patró que l'any passat. JOAN TORRELLA, director Turisme i Esdevemiments Ajuntament de Barcelona "Això no és la festa de celebració de l'any nou, és la celebració de les campanades, i per tant, un esdeveniment que a les dotze i vuit minuts s'acabarà." A més de la música, també hi haurà algunes millores tècniques, com les tres pantalles gegants que s'afegiran a l'avinguda de la Reina Maria Cristina, i una megafonia reforçada a la plaça d'Espanya perquè ningú no perdi cap detall. JOAN CÒDOL, director general d'Esdeveniments del Grup Focus "De cara a poder retransmetre als assistents a l'esdeveniment tots aquells planos més curts de l'espectacle i acostar-lo més al públic." Pel que fa a la mobilitat, es recomana utilitzar el metro o bé anar-hi a peu. Per a l'accés a l'avinguda de la Reina Maria Cristina s'ha previst un únic punt d'accés, des de les Torres Venecianes. Ara bé, un cop finalitzat l'espectacle, també es podrà utilitzar l'avinguda de Rius i Taulet per evacuar l'espai i així evitar acumulacions al metro de la plaça d'Espanya.

Un dels aspectes que més s’ha destacat des de Turisme de Barcelona, l’encarregada de l’organització de l’esdeveniment, és l’existència de tres punts d’evacuació una vegada finalitzada la celebració. Els assistents a l’acte podran accedir a l’avinguda de la Reina Maria Cristina només des de la plaça d’Espanya. Una vegada acabat l’acte, els visitants podran sortir per la plaça d’Espanya o bé pels dos sentits de l’avinguda de Rius i Taulet, unes sortides que ja es van habilitar l’any passat, tot i que el desconeixement dels assistents va provocar embuts al peu de les Torres Venecianes.

La celebració d’enguany incorporarà cinc pantalles gegants a través de les quals es donaran instruccions i consells de seguretat als assistents. Les pantalles mostraran també els tuits i les fotografies que els usuaris pengin a Instagram amb les etiquetes #barcelona2015 i #barcelonainspira. Durant la celebració, les dues pantalles més properes a l’escenari, situat al peu de la Font Màgica, funcionaran com a complement de l’espectacle. Dues pantalles més retransmetran l’esdeveniment per aquells assistents que hagin quedat més lluny de l’escenari, i la cinquena s’activarà només en cas que quedi gent a la plaça d’Espanya.

La música i l’ambientació a l’avinguda començaran a partir de les 21 h, fet que obligarà a fer els primers talls de trànsit a la zona a partir de les 20 h. Dimarts 30 al vespre es farà un assaig tècnic i un de general, durant el qual no es preveu haver de tancar la circulació de cap carrer. Tanmateix, en cas que hi assisteixi un cert nombre de públic curiós, es tancarà l’avinguda de la Reina Maria Cristina per permetre el pas de vehicles a Rius i Taulet.