Des de primera hora del matí que assagen. Són l'Orquestra de Cateura, i els instruments que fan servir són molt particulars. "Está hecho de una lata que era de pintura, una asadera para hacer pan." "Una llave y algunas monedas de Paraguay." "Mi instrumento está hecho de tuberías, las llaves están hechas de cobre fundido, monedas y trozos de cubierto." Al vespre ha arribat l'hora de la veritat. Un Palau de la Música ple ha acollit la primera parada de la gira espanyola de l'orquestra. Les entrades, exhaurides des del darrer cap de setmana. Es tracta d'una orquestra procedent d'una zona marginal del Paraguai que viu damunt d'un abocador i que vol transmetre la importància del reciclatge i la música com a eines d'inclusió social. FAVIO CHÁVEZ, director de l'Orquestra d'Instruments Reciclats de Cateura "Los niños juegan con basura. Entonces, había que innovar. Había que pensar estrategias nuevas para que esta inclusión sea posible." El repertori del concert ha inclòs des de peces de música clàssica fins a bandes sonores de pel·lícules, passant pels Beatles. "Yo empecé a tocar porque tenía un ídolo, que era Pau Casals. Y lo que nos sucede hoy, tocar la misma música en el mismo lugar... pero no con un instrumento así." L'orquestra de Cateura visitarà Bilbao, València i Madrid per donar per finalitzada la seva gira a Espanya. Us ho ha explicat des del Palau de la Música, Laura Oliver

El Palau de la Música Catalana ha rebut aquest diumenge l’Orquestra de Cateura amb un ple absolut: les entrades es van exhaurir el cap de setmana passat i un total de 700 espectadors han assistit al concert.

L’orquestra està formada per nens i joves procedents del Paraguai, en concret, d’una regió pobre que viu damunt d’un abocador. Està dirigida per Fabio Chávez i pretén apropar als ciutadans la importància del reciclatge i la música com a eines d’inclusió social.

L’Orquestra de Cateura visitarà Bilbao, València i Madrid per completar la gira espanyola.