Malgrat la situació sanitària actual, els Reis d’Orient han pogut tornar a desfilar pels carrers de Barcelona, després d’un any d’aturada. I ho han fet amb molt bona rebuda. Els carrers s’han vist ben plens. Segons la Guàrdia Urbana, 425.000 persones han acompanyat Melcior, Gaspar i Baltasar en la tradicional cavalcada de Reis a Barcelona que, enguany, comptava amb un seguici més reduït per fer més àgil el recorregut.

La xifra de seguiment d’enguany representa la meitat de la que va tenir la darrera cavalcada a Barcelona abans de la pandèmia, que la van seguir prop d’un milió de persones.

Recordem que l’any passat la cavalcada es va adaptar a un format alternatiu al tradicional. Els tres Reis van arribar, com sempre, a bord del pailebot Santa Eulàlia, però en comptes de fer una rua pel centre, es van quedar al moll del Fòrum.

500 participants menys al seguici

Per motius sanitaris hi ha hagut menys participants. En concret, n’han sigut 800500 menys de l’habitual—. Aquesta, doncs, ha volgut ser una cavalcada més esponjada. Tampoc no hi ha hagut crida ciutadana per als infants de la ciutat que volguessin ajudar la comitiva reial.

Els Reis, amb mascareta i a la mateixa carrossa

Un dels elements que ha fet ben visible que encara estem en temps de pandèmia ha sigut la mascareta que duien Ses Majestats i que els tapava mig rostre. L’havien de dur obligatòriament per evitar nous contagis. La comitiva reial, enguany, també era menor. Amb menys carrosses. Inclús per als Reis, que n’han compartit una de única que emulava un jardí “magníficament decorat”.

Reis Mags

Qui s’ha quedat sene feina aquest 2022 han estat els caramelers. Per evitar contagis de covid-19, la comitiva reial ha decidit prescindir d’aquests dolços durant la cavalcada. Per tant, no hem pogut veure Ses Majestats llançar caramels des del cim de la carrossa.

I, encara un parell de novetats més, que han fet més especial aquesta tornada dels Reis als carrers: a cada bloc es narrava la cavalcada en llengua de signes, per fer-la més inclusiva. I la carrossa de la patge Estel, la que guia a tota la comitiva reial, era més gran que mai. A la carrossa principal se n’hi ha sumat una altra per fer-la més llarga, amb una cua lluminosa que ha creat una estrella infinita.