La llista de colles castelleres que participaran aquest diumenge en l’actuació simultània Catalans want ot vote – Human towers for democracy ha crescut durant els darrers mesos fins a assolir les 71 formacions. Quan Òmnium Cultural va presentar la iniciativa, només havia confirmat l’actuació de 10 colles, entre les quals ja constaven els Castellers de Sants, els Castellers de Barcelona i els Castellers de la Sagrada Família.

Tot i que inicialment els Castellers de la Vila de Gràcia i la Colla Castellera Jove de Barcelona van descartar sumar-s’hi per raons de calendari, aquest diumenge se sumaran a la iniciativa en favor de la consulta sobiranista del 9 de novembre. Els graciencs alçaran un pilar a la plaça de la Vila de Gràcia. Els de la camisa grana també ho faran davant d’El Born Centre Cultural. Els Castellers del Poble Sec s’han mantingut en la primera decisió. Tot i això, cal recordar que els Bandarres es van declarar entitat independentista el 2012.

A les 12 h de diumenge, s’inciaran alhora dues diades a la ciutat. Els Castellers de la Sagrada Família actuaran davant de la basílica obra de Gaudí i els Castellers de Barcelona aixecaran castells a la plaça de Sant Jaume, coincidint amb l’aniversari de la colla. Els Castellers de Sants creuaran fronteres i faran pinya a Lisboa.

A més, s’aixecaran castells simultàniament en 41 poblacions catalanes i set capitals europees més, com París, Roma o Berlín.