A l'hora del vermut i amb un públic carregat d'atributs de modernitat, els Súper Gegant han defensat a cop de guitarra les cançons del seu primer treball, 'Camina i oblida'. Es tracta d'una banda de Reus, instal·lada a Barcelona, amb una sonoritat guerrera que es distancia del pop folk català que tant d'èxit ha tingut els últims anys. MIQUEL BERNIS, CLAUDI HERREROS i MARCEL MERRCADÉ, Súper Gegant "Segurament hem passat una època d'ukelele, guitarra acústica i molta cançó d'autor. Són cicles en el fons. Potser ara està tornant una mica més l'amplificador." Dels Súper Gegant, als Univers. Dues bandes que NO són germanes de sang, però sí de trajectòria. L'una s'emmiralla amb l'altra, amb una proposta musical sorollosa en què els instruments se sobreposen a la veu. Ells han estat un dels primers a tocar aquesta tarda al recinte del Fòrum. YAGO ALCOVER i AITOR BIGAS, Univers "Ha estat molt emocionant, són concerts que et toquen una mica la fibra. Per una banda local, amb dos anys de trajectòria, és un regal." Ben diferent és el cas de Mishima. Amb set discos sota el braç els barcelonins ja fa temps que palpen el fenomen fan. Presentar el nou treball titulat 'L'ànsia que cura' en tan sols 45 minuts no ha estat feina fàcil. I és que els festivals tenen restriccions, sobretot, de temps. DAVID CARABÉN, Mishima "És una mena d'aperitiu, molt intens. Has d'ensenyar les teves millor cartes amb un repertori on hi ha intensitat des del primer moment." A falta encara dels concerts d'aquesta nit, l'organització del Festival fa un balanç més que positiu. I és que en aquesta 14a edició el nombre de visitants ha crescut un 30%. 190mil persones han visitat el Primavera Sound.

Els més matiners de la jornada de dissabte han pogut degustar un aperitiu al Parc de la Ciutadella acompanyat de la música dels Súper Gegant, una banda de Reus instal·lada a Barcelona que ha defensat a cop de guitarra les cançons del seu primer treball, ‘Camina i oblida’. Els Súper Gegant tenen una sonoritat guerrera que es distancia del pop folk català que tant d’èxit ha tingut els últims anys. Els crítics els han relacionat amb talents com Los Planetas o My Bloody Valentine.

L’entrada al Parc de la Ciutadella era gratuïta; en canvi, la del Parc del Fòrum, no. A primera hora de la tarda, en un dels múltiples escenaris, hi han actuat els barcelonins Univers, amb una proposta musical molt similar a la de Súper Gegant, en què els instruments se sobreposen a la veu. “Ha estat molt emocionant, són concerts que et toquen una mica la fibra. Per una banda local, amb dos anys de trajectòria, és un regal tocar al Primavera Sound”, exclamava Yago Alcover, un dels membres de la banda, després del concert.

Ben diferent és el cas de Mishima. Amb set discos sota el braç, els barcelonins ja fa temps que palpen el fenomen fan. Presentar el nou treball titulat ‘L’ànsia que cura’ en tan sols 45 minuts no ha estat feina fàcil. El líder de la banda, David Carabén, explica que “un festival és una mena d’aperitiu molt intens en què has d’ensenyar les teves millors cartes amb un repertori on hi ha intensitat des del primer moment”.

L’organització del Primavera Sound fa un balanç més que positiu de la 14a edició. Hi han passat 190.000 persones en els diferents espais, un 31% més de visitants que en l’edició de l’any passat.