Set minuts, aquest és el temps que tenen els ponents per aconseguir el finançament necessari per convertir el seu projecte en un documental. Davant seu, tenen vint-i-tres personalitats del món de l'audiovisual; tots ells disposats a fer-se amb les millors idees. JOAN GONZÀLEZ, director del DocsBarcelona "Per la gent que escolta projectes, sigui BBC, Tribeca de Nova York o Arte de França, és tenir una selecció dels millors projectes que estan circulant pel món i poder donar-los suport per poder-los emetre a la seva cadena." L'equip de la coproducció catalanogermana 'War games', un documental que explica la història d'un jove català que decideix fer-se mercenari, està preparant la ponència durant tota la setmana, això sí, té ben clar què espera aconseguir. CARLES PASTOR, productor de 'War games' "Convèncer que el nostre documental és el millor on han d'invertir els seus diners. Són uns 65.000 euros que estem buscant per poder acabar el documental i portar-lo al nivell que es mereix." Però no tots els projectes estan igual d'avançats. La producció multiformat 'The idea of Europe', que porta a la gran pantalla el text homònim de George Steiner, n'és un exemple. MONTECARLO, director i guionista de 'The idea of Europe' "El projecte està en fase encara de construcció. Hi ha altres projectes que ja es presenten aquí que ja estan rodats o que estan mig rodats. Nosaltres encara estem preparant els guions però, és clar, necessitem finançament per poder seguir treballant i seguint amb el projecte." Amb el d'aquest, any ja són 17 els Pitching Forums realitzats a la ciutat dins de l'àmbit del DocsBarcelona.

En aquesta 17a edició del DocsBarcelona, el Festival Internacional Documental de Barcelona, es presenten 14 projectes, tres d’ells amb participació catalana: ‘War games’, un film que explica la història d’un jove català que decideix fer-se mercenari; ‘The idea of Europe’, un projecte transmèdia basat el text homònim de George Steiner i el documental musical ‘On the wings of mantra’.

El jurat, també anomenat Pitching Panel, està format per representants de les principals cadenes i productores europees: Eurimages, Tribeca, Cargo Films, Televisió Espanyola, BBC…