El jazz és l’eix central de moltes de les activitats del Centre Cívic Can Deu, però l’única pensada especialment per als més petits és el casal d’estiu Jazz jugat, que s’organitza durant el mes de juliol. L’objectiu és que els nens i nenes s’apropin a aquest gènere musical d’una forma lúdica. Per això, cada setmana conviden un músic professional que els deixa tocar i experimentar amb un instrument.

Jugar amb la música

Un dels músics convidats ha estat Jacob Marcè, que els ha intentat transmetre la passió per la música. Per ell, la música és com un joc amb el que cal experimentar. I, de fet, en algunes llengües com en francès o en anglès, s’utilitza el verb jugar per referir-se a tocar un instrument.

Marcè ha portat al casal una guitarra elèctrica i alguns pedals que permeten crear distorsions o repeticions perquè els nens els poguessin provar. A més de les activitats estrictament de l’àmbit de la música, al casal també hi fan dansa, activitats de psicomotricitat i manualitats. Aquesta activitat per als petits ha tingut tant d’èxit que alguns dels participants de l’edició anterior han decidit repetir: “Vaig venir perquè em va agradar molt perquè fèiem balls, venien músics…”, comenta en Marc Rabaneda.

Jazz per a tothom

En aquesta segona edició del casal, al llarg del mes de juliol hi han passat uns 40 nens i nenes d’entre sis i 12 anys i, independentment de les edats, tots s’han trobat en un sol grup. Tot i que alguns ja saben música i toquen algun instrument el casal és obert a tothom.

El jazz i Can Deu

La música jazz és present en moltes de les activitats que s’organitzen al Centre Cívic Can Deu, però la més coneguda, i una de les que té més èxit, és el cicle Dijous Jazz, que cada any s’organitza al centre. Des de la primavera fins a la tardor, el centre acull diversos concerts de jazz en un espai intimista. En els mesos de més calor, els concerts es traslladen al pati del centre.