Una faldilla, un collar de flors i moltes ganes de passar-s'ho bé. Així s'han disfressat aquest any els comerciants de l'Eix Comercial d'Horta. Tot i el fred, enguany han ambientat els comerços amb temàtica hawaiana per celebrar Carnestoltes. L'objectiu, atreure la clientela. La iniciativa l'han seguit diversos mercats d'arreu de la ciutat. El de Galvany, a Sant Geravasi, ha optat per canviar els davantals i les indumentàries habituals per una atmosfera més pròpia del Far West. I de l'ambient festiu dels mercats de Barcelona a les rues de barri que han circulat aquest matí per la ciutat. Una d'elles a Sant Martí. Petits i grans han gaudit de valent passejant-se pels carrers del barri. Les disfresses de superherois, els animals i els clàssics són els més repetits. Tot i això, les opcions no s'acaben aquí. Ganes de passar-s'ho bé, tenir imaginació i, sobretot, tenir poca vergonya. Aquests són alguns dels ingredients fonamentals per participar de les rues de Carnaval. A la de Les Corts, petits i no tan petits, han arribat carregats de bones intencions. "Per fer barri..." "Amb aquesta bareta voldriem arreglar tots els problemes que tenim a veure si ens és possible" Si amb la màgia de les fades no n'hi ha prou, sempre ens quedaran els superherois, per animals que siguin. "És el meu gos, ell és part de mi. Ell és superman i jo sóc en bananaman" Superherois i fades al marge, les comparses organitzades pels casals i les petites entitats del barri han estat les grans protagonistes de la desfilada. Una altra rua ben animada ha estat la que s'ha celebrat aquesta tarda al carrer de Sants, en què s'han congregat centenars de persones. Aquesta rua ha estat molt més multitudinària. Agafar lloc a primera fila era tota una odissea. Les terrasses dels bars i els balcons particulars han fet de llotges improvisades. "Tots passen per aquí a sota i està molt bé poder-ho veure així a primera fila." La canalla saluda per primera vegada els representants del Rei Carnestoltes i els més grans no se'n perden ni una. "Cada any vinc, si puc cada any vinc a veure-la. I aquest any he pogut venir a veure-la i m'agrada". Segur que l'any que ve hi torna, com les comparses que ja rumien de què es disfressaran l'any que ve.

Les botigues de l’Eix Comercial d’Horta s’han ambientat aquest any com si fossin a Hawai. Malgrat el fred, diversos comerciants i comerciantes s’han atrevit a sortir al carrer amb bermudes i pareo. Tocats amb “leis”, els típics collarets hawaians, i altres complements típics d’aquesta illa, han cridat l’atenció de veïns i vianants per no deixar d’atreure clientela en aquest dissabte de Carnaval. La iniciativa l’han seguit diversos mercats d’arreu de la ciutat. El de Galvany, a Sant Geravasi, ha optat per canviar els davantals i les indumentàries habituals dels paradistes per una atmosfera més pròpia del Far West.

Més de 30 rues populars recorren aquest dissabte els carrers de la ciutat. Al matí, la de Sant Martí ha sortit del carrer de la Selva de Mar i ha recorregut el barri al ritme d’una batucada.

A les set antigues viles annexionades a Barcelona fa un segle, les rues han estat presidides pels set ambaixadors del rei Carnestoltes, cadascun d’un color diferent dels set que formen l’arc de Sant Martí.

A Les Corts la Gran Patantum de Solbaix ha recorregut els carrers del barri vestida de blau cel en una rua on les petites entitats de barri, sobretot les de la canalla, han estat les grans protagonistes. A Sants, en canvi, el Caramanxell de Magòria de color blau anyil ha presidit la desfilada per gairebé tot el carrer de Sants en una cercavila molt concorreguda.

El verd Calicut de Malabar i Trestorres ha estat l’ambaixador del rei Carnestoltes a les nobles i antigues viles de Sarrià i de Sant Gervasi de Cassoles, i cònsol honorari al poble de Vallvidrera. El Bufallut de Grassot ha vestit de groc i ha representat el rei del Carnaval a la Vila de Gràcia i a Vallcarca. La Maabiata vermella de Txan-Txan i Coats, en canvi, ha regnat a l’antiga vila de Sant Andreu de Palomar, és a dir, els barris de Sant Andreu, la Sagrera i Nou Barris. A l’antiga vila de Sant Martí de Provençals, el representant del Carnestoltes ha estat el Barreló Espirillingat de la Mel, de color porpra. I per últim, la Currutaca Bugadera ha estat la reina d’Horta, el Guinardó i la Vall d’Hebron.

Durant la jornada de diumenge es tornarà a tenyir tot el Carnaval barceloní amb la celebració de la Taronjada a partir de les 17 h al barri històric de la Ribera.