"Senyores i senyors, aquesta tarda arriba el més gran dels poca-soltes, sa majestat el rei Carnestoltes!" És un dels set ambaixadors del rei del sarau i la gresca. I això és precisament el que han portat al Mercat de la Concepció. "Estem aquí començant a animar a la gent perquè s'ha de ballar, s'ha de beure... Com ell, que és un bon exemple del que s'ha de fer." "Però no em preneu com a exemple, no, no..." El Dijous Gras dóna el tret de sortida al Carnaval i als mercats es viu més que cap altra època de l'any. Els paradistes es disfressen i s'organitzen concursos com aquest de truites. El premi, un pebrot amb barretina. "Tenim molt bon ambient, ens ho passem bomba." MONTSE ABRIL, comercianta "Cada any intentem introduir una botifarra nova perquè la gent ja ve amb la idea de saber quina botifarra hem fet nova. Tenim 12 tipus i, personalment, la millor és la de truita de patates." També de calçots, escalivada, carxofes o trompetes de la mort. Però, per alguns, les modernitats són massa extravagants. CARMEN COBENT "Vengo a buscar la butifarra de huevo que a mi hijo le gusta mucho, a él le gusta la clásica. Ah! Y la coca de chicharrones que también la tengo encargada. Todo lo que sean pecados." Aquest any, la Big Band de l'Escola Concepció ha volgut participar en les activitats carnavalesques. Tots hi estan convidats, sense excepcions.

El Dijous Gras dóna el tret de sortida al Carnaval i als mercats es viu més que cap altra època de l’any. El Mercat de la Concepció és expert a celebrar aquesta festivitat i presentar els set ambaixadors del rei Carnestoltes. A ritme de trombons i tambors, els set personatges han engrescat aquest matí la clientela del mercat. “Estem aquí començant a animar la gent perquè són dies per ballar i per beure”, anunciava una de les ambaixadores.

El dia se celebra de diferents maneres al mercat. Aquest any, la Big Band de l’Escola Concepció ha volgut participar en un concert. La majoria de paradistes es disfressen i es programen activitats com un concurs de truites. El premi és un pebrot amb barretina. Molt carnavalesc.

El colofó de tot plegat arribarà aquesta tarda. A les 18 h, el rei Carnestoltes sortirà des del Mercat de Santa Caterina fins arribadar  a El Born Centre Cultural. Allà proclamarà el seu regnat amb una crida a la disbauxa. Amunt els poca-soltes!