"Hola, benvinguts al Museu de l'Eròtica de Barcelona. Soc Marilyn Monroe i us convido a un viatge a través de la història de l'erotisme i l'art eròtic perquè l'art és cultura i l'erotisme és art." SIGRID CERVERA, directora del Museu de l'Eròtica "Al Museu de l'Eròtica podeu trobar un recorregut per la història de l'erotisme la representació de l'amor físic i sensual en l'art i és un recorregut des de l'inici dels temps, des de la prehistòria fins a l'actualitat." El museu va obrir fa 15 anys i tot i estar situat a la Rambla, davant mateix de la Boqueria, és molt desconegut per als barcelonins. Ara inicien una nova etapa en què volen convertir-se en un referent artístic i cultural de la ciutat. Per això estan ampliant la col·lecció del museu, que té més de 800 peces SIGRID CERVERA, directora del Museu de l'Eròtica "Hem adquirit dos gravats de Picasso, de la suite 346, és la suite més eròtica de Picasso, es va realitzar l'any 68, reflecteixen alguns dels temes que són un continu en la vida de l'artista, com són el paisatge mediterrani, la mitologia grecoromana i el nu femení." Al museu es poden trobar algunes peces ben curioses. En destaca la col·lecció privada de vídeo eròtic del rei Alfons XIII. Les pel·lícules són dels anys 20 i es van rodar a Barcelona al barri Xino.

Els dos gravats de Picasso són la joia del museu, afirma la directora Sigrid Cervera. Les obres es van comprar en una casa d’antiguitats de Barcelona i són la ‘Cita de bany turc: dones prenent el sol a la piscina’ (1968) i ‘Carro romà amb la caiguda d’amazona, dona nua i espectadors’ (1968). La “Suite 347” de Picasso la formen 347 aiguaforts realitzats durant vuit mesos. La temàtica de les dues obres que s’exposen són la mitologia grecoromana i el paisatge mediterrani, totes dues caracteritzades per l’erotisme.

Renovació del museu

Les parets del museu respiren aires renovats. Les més de 800 peces de la col·lecció s’han redistribuït al llarg de 13 sales on el visitant pot fer un recorregut historicocultural sobre la influència de l’erotisme en l’home des de l’inici dels temps fins avui. Hi ha peces  el paleolític superior, de Grècia i Roma, escultures i talles en fusta del segle XVIII, també s’hi poden veure els inicis del cine pornogràfic a través de curtmetratges encarregats pel rei Alfons XIII de Borbó i rodats a l’antic barri Xino de Barcelona.

Objectiu: guanyar més visitants

La direcció del museu s’ha posat com a fita arribar més al públic barceloní. El 2013 les visites van créixer un 7,5% i van arribar a les 61.000 persones. Segons Sigrid Cervera el MEB és un punt recomanat pels turistes europeus, sobretot pels francesos, italians, anglesos i russos.