XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "L'Ajuntament té l'obligació de posar a l'abast l'accés a la cultura. No volem una cultura només per turistes, sinó que sigui una cultura que la gent de la nostra ciutat la disfruti i la disfruti de debò."

El carnet estarà vigent a partir del 3 de febrer i es podrà sol·licitar tant a través de la xarxa, com en les diferents biblioteques o a les oficines del Palau de la Virreina. L’alcalde, Xavier Trias, ha presentat aquest dimecres el carnet que, d’una banda, vol atreure nou públic als esdeveniments culturals, però, de l’altra, també vol facilitar-hi l’accés als qui ja mostren sensibilitat per l’oferta cultural de la ciutat.

Els descomptes ja es poden consultar al web bcncultural.cat. Entre d’altres, s’han previst entrades exclusives per al festival Grec i visites guiades al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau. També s’han iniciat converses amb els operadors de cinema per facilitar descomptes fora del dia de l’espectador.

Actualment hi ha 900.000 usuaris registrats a la Xarxa de Biblioteques Municipals que es podrien beneficiar d’aquest carnet. En cas de no voler pagar els 20 euros es podrà continuar utilitzant el carnet actual, que ja preveu ofertes en 118 propostes culturals.