sant medir 2023

Després de l’alegria i la disbauxa de les cercaviles de Sant Medir 2023, arriba sempre el torn dels equips de la neteja. Passen a escombrar tots els dolços que han quedat a terra, que no són pocs i que no es menjarà ningú. Per intentar que no se’n malbaratin tants, per primera vegada en la història de la festa, la Federació de Colles de Sant Medir ha decidit introduir aquest any els caramels tous.

Enguany, de les 24 tones de caramels que es tiraran per la festa de Sant Medir a Gràcia, Sarrià – Sant Gervasi i la Bordeta, 15 seran del caramel dur de sempre i nou de caramel tou de la marca Bonelle.

Per primera vegada bona part dels caramels de Sant Medir seran tous

A terra hi queda una fortuna

Tot i que els caramels tous són més cars que els durs, la Federació de Colles de Sant Medir ha decidit apostar pel caramel tou per veure com reacciona la gent i comprovar si no en queden tants a terra. “Potser llançant menys quilos de caramels, en ser de més qualitat, la gent no els deixa a terra i hi sortim guanyant perquè el que queda a terra acaba sent una fortuna”, explica Josep Antoni Torralba, president de la Federació de Colles de Sant Medir.

El canvi també s’ha produït per altres causes. “Tot i que la gent volia que busquéssim caramel dur, han tancat fàbriques de caramels i com que hi ha falta de glucosa és més difícil trobar caramel de cavalcada, perquè l’utilitzen per fer caramel una mica més de qualitat”, afegeix Torralba.

Cal recordar que els diners per pagar tots els caramels d’aquesta festa que fa gairebé dos segles que existeix, surten de les butxaques dels romeus i romeues, i no de l’administració.