L’artista Armand Olivé Milián ja ha enllestit la reconstrucció del mosaic del barri de la Verneda que uns operaris van destruir per accident durant les obres de reforma del passatge privat que connecta la rambla de Prim amb el carrer del Camp d’Arriassa. Això va passar l’abril del 2021, i ara, després de mesos de feina, l’autor estrena l’obra feta, en part, amb les tessel·les que les veïnes del barri van recuperar de les escombraries.

Tessel·les recuperades i d’altres de l’autor

Tot i que en un inici el mosaic semblava irrecuperable, Olivé Milián va decidir reconstruir-lo després de veure que algunes de les peces es podien aprofitar i en tenia altres de compatibles al seu estudi. “Tinc més relíquies que Fàtima, no he llençat res i tinc tessel·les de fa més de 60 anys”, reconeix Olivé Milián.

Veïns-mosaic-verneda-1

Colors vius a la part reconstruïda

L’artista no ha fet una reconstrucció estricta, sinó que hi ha afegit “porcellana, peces de volumetria de color daurat i tessel·les de 2×2 dels anys 60 de diferents colors, força difícils de trobar actualment“, reconeix. També ha innovat amb el color, ja que a la part reformada hi predominen els grocs, els daurats i els taronges. “La idea era fer unes línies divertides que lliguessin les dues parts”, afirma.

Passat i present de l’obra de l’autor

Per a l’Arantxa Morán, del Centre d’Estudis Sant Martí de Provençals, la importància del mosaic és rellevant, ja que s’hi pot veure el passat i el present de l’obra de l’Armand Olivé Milián.

El mural està ubicat en un passatge privat que connecta la rambla de Prim amb el carrer del Camp d’Arriassa i forma part d’un entramat de passadissos que connecten 15 porteries. Algunes també conserven mosaics a l’interior. Unes obres que ara més que mai els veïns volen conservar.