L’espectacle de La Fura dels Baus és la festa principal de la ciutat, que per segon any consecutiu es pot veure a les fonts de Montjuïc. L’Ésser del Mil·lenni, una figura humana de ferro de 15 metres d’altura, hi fa una performance de 45 minuts. El moment culminant, però, són les campanades, acompanyades de focs artificials. Enguany s’han introduït millores tècniques i els visitants presenciaran a través de cinc pantalles gegants els tuits i les fotografies que els assistents pengin a Instagram amb les etiquetes #barcelona2015 i #barcelonainspira.

L’Ajuntament ha muntat un pla de seguretat especial amb 106 agents de la Guàrdia Urbana, que es mouran per l’espai de la festa i, després de la celebració, per tota la ciutat. A partir de les 20 h comencen els talls de trànsit a la zona. Es recomana, en tot cas, fer ús del transport públic. El dispositiu de la nit de Cap d’Any se centra també en altres punts de Barcelona on tradicionalment s’aplega gent, tot i que no s’hi faci cap celebració concreta, com la plaça de Catalunya o la Torre Agbar. El Poble Espanyol fa, per la seva banda, la tradicional festa de comiat de 2014 a la plaça principal del recinte i en una carpa amb un ple absolut: dimarts ja s’havien esgotat les 8.400 entrades disponibles.

Els restaurants de la ciutat tenen aquesta nit feina i posen a l’abast dels comensals una àmplia oferta gastronòmica. El Gremi de Restauració de Barcelona ja ha avançat que enguany s’han fet més reserves que l’any passat, una dada que, diuen, és la prova d’una una petita millora econòmica. Un dels productes estrella d’aquest 31 de desembre éscom sempre el raïm, que en aquesta ocasió es ven a un preu una mica inferior a altres anys.