El curt documental sobre Can Batlló, ‘Mil i un fils d’una llarga història’, produït per l’Espai Fotogràfic de Can Batlló, es va estrenar l’any 2016 per festejar el 5è aniversari de l’apoderament veïnal de Can Batlló. Ara, l’audiovisual ha estat seleccionat per participar en la 30a edició del Girona Film Festival.

El documental està coprotagonitzat pel Joan Prats i la seva filla, Duaita, que també és coguionista juntament amb el realitzador Marcos Martín. Pare i filla narren la història del seu avi, en Policarp Prats, un peó de Can Batlló que, durant la Guerra Civil, quan els amos van fugir a França, va ser nomenat director de la fàbrica per l’assemblea de treballadors.

Les col·lectivitzacions de Can Batlló

A través de la història d’aquest personatge, han volgut crear paral·lelismes entre l’èxit de la col·lectivització durant l’època d’en Policarp i la lluita de l’Espai Veïnal Autogestionat de Can Batlló per aconseguir la gestió del gran recinte fabril de la Bordeta, l’any 2011.

Per l’Espai Fotogràfic de Can Batlló, ser un dels curts seleccionats al Girona Film Festival és una oportunitat per donar a conèixer internacionalment aquesta realitat: “A nosaltres ens sembla que és molt bo per a Barcelona, per a tots els idealistes que creuen o que poden pensar que hi ha coses que no es poden portar a terme i que, en realitat, sí”.

30 Girona Film Festival

La 30a edició del Girona Film Festival té lloc del 25 al 29 de setembre a la ciutat de Girona. Enguany aquest esdeveniment cinematogràfic disposa de més de 200 pel·lícules de 41 països.