Sant Andreu acollirà aquest dissabte, 29 de setembre, la quarta edició del concurs de dansa urbana HOP. L’activitat està organitzada pel SAT!, El Generador i l’Espai Jove Garcilaso i té l’objectiu de promocionar els joves creadors i mostrar les seves peces en l’espai públic.

Dansa al carrer

El HOP vol omplir els carrers de dansa durant unes hores. Per això, està pensat com un recorregut itinerant. Enguany hi participen vuit companyies que mostraran nou creacions. Les actuacions començaran a les 11.30 h a la plaça d’Orfila i, a continuació, els espectacles s’aniran movent per la plaça del Comerç, els Jardins de Can Fabra i finalitzaran a les 14 h a la Fabra i Coats.

L’objectiu de les exhibicions és, segons el director del SAT!, Òscar Rodríguez, acostar la dansa a tot tipus de públic i potenciar tant la creació com l’exhibició: “Veurem dansa urbana pensada i creada per exhibir al carrer. La idea és, per exemple, que els ballarins, si ho volen, puguin usar el mobiliari urbà”. Rodríguez afegeix que les companyies que participen fusionen el contemporani amb els estils clàssics de la dansa urbana com són el hip-hop, el popping, el jazz o el hype“.

Premis en metàl·lic i de promoció

Aquesta quarta edició del HOP es caracteritza per la diversitat d’artistes. Hi participen companyies residents a la ciutat tot i que hi ha ballarins d’arreu del món. El concurs estarà presentat pel ballarí urbà Guille Vidal-Ribas i amenitzat pel Pulmon Beatbox.

El primer premi del concurs constarà de 350 euros; el segon premi, de 150 euros, i hi haurà el premi jove dotat amb 100 euros. A més, el SAT! promourà la direcció externa d’una de les peces participants, i s’oferiran participacions en una classe magistral a l’Espai Jove Garcilaso i una residència artística a la Fabra i Coats.

Programació d’actuacions del HOP Sant Andreu

11.30 h Pl. Orfila
Cia. Nouvas presenta ‘Movo’
Cia. Legacy presenta ‘NoName’

12 h Pl. Comerç
Andrés Denox presenta ‘Viceversa’
Marina Pravkina & Adrián Vega presenten ‘Sujeto 725’

12.30 h Jardins Can Fabra. Biblioteca Ignasi Iglesias
Cia. Om Rasa presenta en ‘En Relaciohm’
Cia. Leftovers presenta ‘Route 666’

13 h Recinte Fabra i Coats. (Davant fàbrica de creació)
Cia. DWA presenta ‘House Dance’
Cia. Desconekt-A2 presenta ‘Ninja Breaks’
Cia. Urban Motion presenta ‘Estereotipos’

13.40 h Dj Jam
14.10 h Entrega de premis