Claudi i Frederic Gómez Grau

regentaven la botiga de fotografia de Cervera i feien sessions de casaments i bateigs però el germà gran va descobrir el cinema. Primer van treballar per a l’espanyol, però a partir dels 60 feien les fotos fixes promocionals de les pel·lícules que el productor Samuel Bronston decidia rodar a Espanya: ‘El Cid’ i ‘La caiguda de l’imperi romà’ d’Anthony Mann… ‘Rei de reis’ i ’55 dies a Pequín’, de Nicholas Ray. La seva reconeguda professionalitat els va dur a treballar també amb David Lean, George Cukor o Franklin J. Schaffner.

Però l’exposició no se centra tant en les fotografies que els eren encarregades (les dels cartells que s’exhibien a les sales antigament, per exemple), com en les que els Gómez Grau feien en les aturades dels rodatges per iniciativa pròpia. És així com veiem Ava Gardner fumant en una quadriga de ‘La caiguda de l’imperi romà’, Julie Christie descansant en el trineu de ‘Doctor Zhivago’, etc.

L’ exposició  “Prop de Hollywood. Fotografies de Claudi i Frederic Gómez Grau” és una selecció del comissari, Esteve Riambau, a partir de la donació que han fet els hereus a la Filmoteca, que supera les 6.000 fotografies.

Un cop reparats els danys provocats per les inundacions derivades de la tempesta del dia 6 de setembre passat a Barcelona, la Filmoteca ha decidit prorrogar aquest exposició fins al 7 d’octubre.