L’actriu barcelonina Itziar Castro fa 20 anys que treballa al cinema, a la televisió i al teatre. Ara, després d’anys de carrera de fons, viu un bon moment amb els seus papers a sèries com ‘Vis a vis’, programes com ‘Operación Triunfo’ i films com ‘Pieles’, amb què va rebre una nominació als Goya com a millor actriu revelació.

Divendres passat va estrenar als cinemes ‘Matar a Dios’, una comèdia negra sobre una família que es reuneix per Cap d’Any. El que d’entrada ja sembla una nit que acabarà malament, perquè els seus membres es professen una antipatia considerable, fa un gir radical quan es presenta un individu estrany que diu que és Déu i que els obliga a prendre una decisió: han de triar dues persones que se salvaran de la mort. La resta, quan despunti el dia, seran exterminats.

Així comença aquest treball de Caye Casas i Albert Pintó que va guanyar el premi del públic en el Festival de Sitges i el de la millor actriu en el de Buenos Aires. Amb aquest paper, Itziar Castro aconsegueix un dels seus primers protagonistes al cinema, i ho fa acompanyada de David Pareja, Eduardo Antuña, Boris Ruiz i Francesc Orella.

Convertida en un referent contra la dictadura de l’estètica a l’audiovisual espanyol, Itziar Castro mai no ha tingut problemes en mostrar la seva constitució per trencar amb els tabús i els estereotips físics.