L’Heliogàbal disposa d’una llicència de bar cafeteria i, malgrat intentar-ho, no ha pogut aconseguir-ne una que prevegi la programació musical. Per això, les inspeccions de la Guàrdia Urbana sempre registren un excés d’aforament.

L’Associació de Sales de Concerts de Catalunya assegura que moltes sales de la ciutat es troben amb el mateix problema que l’Heliogàbal, raó per la qual reclama a l’Ajuntament que activi mesures per “treure la pressió sobre aquests espais”. En aquest sentit assenyala que “no podem permetre la perpetuació en el temps d’una situació que tant l’Ajuntament com els ciutadans reconeixen que cal solucionar d’una vegada”.

La sala va denunciar la pressió a través de Twitter i va rebre resposta per part de la comissionada de Cultura, Berta Sureda, qui va assegurar que ho parlaria amb els responsables del districte. També va respondre el tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Asens, que va demanar a la sala denunciar el fet i es va comprometre a estudiar el cas. Des de l’Ajuntament expliquen que les intervencions es van fer en el marc de les inspeccions als locals de pública concurrència durant els dies previs de la nit de Cap d’Any.