La cavalcada començarà a les sis de la tarda a l’avinguda del Marquès de l’Argentera i durant tres hores recorrerà cinc quilòmetres de carrers de la ciutat. Els Reis d’Orient, però, arribaran a les 17.30 h al Moll de la Fusta, a bord del pailebot Santa Eulàlia, on l’alcaldessa, Ada Colau els estarà esperant per lliurar-los pa i sal com a símbol d’acolliment. A més, Colau també els farà entrega de la clau mestra que obre totes les portes de les cases de la ciutat per deixar els regals més esperats de l’any.

Per això, i per ser els primers, deu minuts abans que arribin al Moll de la Fusta, BTV ja els estarà esperant i començarà el programa especial #BTVReis conduït per Emma Quadrada, de l’equip de ‘Codi de barris’. En aquest punt, al pailebot Santa Eulàlia, els rebrà Brigitta Lamoure. També hi participaran Antonio Baños, que explicarà la història de les cavalcades a la ciutat. A peu de carrer Oriol Fernández copsarà l’ambient i, per segon any, BTV també serà present a la cavalcada amb una carrossa pròpia, on serà Kim Gázquez, l’encarregat d’acostar als espectadors tot el que estigui passant a les xarxes socials. A BTV Ràdio també es retransmetrà l’arribada de Ses Majestats al programa ‘La tarda de Barcelona’, conduït per Núria Ferré, a partir de les 16.30 h.

La carrossa de BTV i l’app BTVReis, per segon any

En el seguici de Ses Majestats, BTV tindrà una carrossa, com ja es va fer l’any passat, on es podran veure els desitjos que centenars d’infants han fet arribar aquests dies a través de l’app BTVReis. De fet, i gràcies a la geolocalització, els nens es podran veure a la pantalla gegant en el mateix moment en què la carrossa els passi per davant. Per tal d’assegurar-se veure’s en pantalla és necessari que un cop les famílies estiguin col·locades en un carrer ho confirmin a través de l’aplicació.

Noves carrosses de Ses Majestats, en un recorregut de cinc quilòmetres

Tots tres Reis estrenen carrosses aquest 2017. El rei Melcior estrena una carrossa inspirada en l’Alhambra, mentre que el rei Gaspar comptarà amb una carrossa que recordarà als jardins japonesos; finalment, Baltasar viatjarà damunt una màscara africana. Es tracta d’unes carrosses que tenen l’objectiu de transmetre un missatge de multiculturalitat i capacitat d’acollida de la ciutat. El seguici durarà aproximadament 50 minuts i hi participaran més de 1.200 persones. En total seran cinc quilòmetres de recorregut que s’iniciarà a l’avinguda del Marquès de l’Argentera fins a la Font Màgica de Montjuïc, i continuarà pel pla de Palau, via Laietana, plaça d’Urquinaona, Fontanella, plaça de Catalunya, carrer de Pelai, plaça de la Universitat, Sepúlveda, avinguda del Paral·lel, plaça d’Espanya, avinguda de la Reina Maria Cristina i avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia. En aquest punt, on Ses Majestats s’acomiadaran, per una estona, dels infants, es preveu que sigui quan quedin pocs minuts per les nou del vespre.