La plaça del Sol s'està consolidant com a punt de trobada familiar. Durant l'any hi ha el quiosc de jocs i per aquestes festes s'ha organitzat la primera edició del Nadalàctic, la Fira de Nadal del Joc i la Creativitat. IRENE GARCIA, coordinadora del Nadalàctic “El fet d'ajuntar-ho tot en una plaça fa que la gent ja sàpiga, ei, aquesta tarda tenim aquí activitat i venen molt espontàniament, gairebé sense mirar el programa, perquè ja sabien que trobarien alguna cosa i de fet, ahir em va dir una mare, el meu fill ara ja no li diu la plaça del Sol, diu, anem a la plaça del joc.” Durant 11 dies la plaça s'ha omplert amb més d'una vintena d'activitats diferents adreçades als nens de diverses franges d'edat. La màxima ha estat crear i aprendre jugant. Alguns, com el David i la Júlia, han vingut cada dia. DAVID TIÑENA I JÚLIA, participants “T'has estat pintant la cara aquests dies també i ens hem fet un ‘photocall’ també, hem fet moltes coses.” Jocs de taula, escacs gegants, tallers de teixir o un arbre dels desitjos són algunes de les propostes, però alguns tenen molt clar a què volen jugar. ANTONELLA VALENTINA, participant “Voy a jugar con unos palitos.” ROSA INÉS BENETTI, participant “Mi hija se lo ha pasado bomba, juega mucho, muchos juegos divertidos, usan mucho la imaginación.” Avui ha estat el darrer dia del primer Nadalàctic. Un fira familiar que, segons els organitzadors, ha tingut molt bona acollida.

Fa temps que la plaça del Sol obre un quiosc de jocs durant l’any amb la idea de convertir aquest espai en un punt d’oci familiar i infantil. Amb el Nadalàctic el districte de Gràcia ha ampliat aquesta oferta d’activitats per a la família. Aquesta ha estat la primera edició de la fira, que han coordinat Button Maker BCN i CoMeet BCN, dues entitats que organitzen activitats d’oci familiar. La programació de la plaça s’ha dividit per edats i en propostes lúdiques i creatives: des de jocs de taula, contacontes i futbol de botons, fins a tallers de màscares, maquillatge o de teixir. També s’hi ha construït un arbre de desitjos i hi ha hagut la visita d’un patge dels Reis d’Orient.

La fira s’ha dividit en diferents espais: un de creatiu, un de lúdic, un de chill-out, la ludoteca infantil, un aparcament de cotxets i un punt d’informació. Sempre amb monitors especialitzats que han dinamitzat els diferents racons. També, des de la Fundació Adsis hi han participat voluntaris per donar suport a les activitats i d’aquesta manera adquirir experiència per a la seva formació.

Després d’11 dies d’activitats, els organitzadors valoren molt positivament l’experiència i asseguren que ha estat un èxit de participació.