L’oferta de BTV per a la nova temporada s’actualitza i s’adapta als nous models comunicatius amb un conjunt de continguts que vol potenciar la participació dels espectadors, tot aprofitant les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies. Com assegura Sergi Vicente, director de BTV, “el que comencem a fer a partir d’aquest setembre és adaptar-nos al nou paradigma” en què l’espectador és el rei i pot triar els continguts i com els consumeix”.

Més informació, més immediatesa

L’oferta informativa, un dels pilars de la programació, s’amplia i s’especialitza aquesta temporada. Augmenten les connexions des del carrer amb el ‘BTV directe’, que precedirà les edicions informatives del migdia i el vespre. Segons Xavier Muixí, director d’Informatius de BTV, “el gran esforç és la immediatesa”, amb l’objectiu d’informar als ciutadans “de tot allò que passa a la ciutat minut a minut”. Per la seva banda, el ‘BTV notícies 73’ és l’encarregat de recollir diàriament la realitat dels barris, mentre que el nou ‘BTV esports’ aprofundirà en tot allò referent als equips de la ciutat els diumenges al vespre.

Informació i anàlisi

L’anàlisi de l’actualitat també s’introdueix amb força a partir d’aquest setembre. Cada dia, a les 10 h, Olga València condueix el ‘BTV+’, un debat que s’emet simultàniament per ràdio, televisió i Internet i que, com afirma Xavier Muixí, pretén anar més enllà i “ajudar a interpretar l’actualitat”. Muixí serà l’encarregat de recollir i aprofundir en ‘Les 10 notícies’ més destacades de la setmana en aquest espai que s’emetrà els divendres a la nit a partir de l’octubre i que comptarà amb diversos col·laboradors.

Fent xarxa

BTV engega també una línia de col·laboració amb altres institucions per crear projectes com ‘Tube d’assaig’, un espai mensual que donarà visibilitat a formats ideats per talents joves i universitaris. O ‘Pantalles’, en connexió amb diversos centres culturals, que acostarà l’activitat dels museus de la ciutat.

Al costat d’aquestes novetats, continuen diversos espais ja coneguts pels espectadors de BTV. L”Àrtic’ torna a apropar el públic a les diferents disciplines culturals de dilluns a dijous a les 21 h i el segueix el programa de converses ‘Terrícoles’, conduït per Lluís Reales. ‘La porteria’ torna amb periodicitat setmanal, els dilluns a la nit, mentre que el ‘#Selfiematón’ ocuparà la nit dels dijous per tractar l’actualitat a partir de les aportacions dels barcelonins. Altres formats consolidats de la cadena, com el programa de documentals ‘Doc’s’ o l’infantil ‘Catakrac’, també seguiran aquest any a BTV.