Breakin’ Mozart’, que està en plena gira mundial, recala quatre dies a la sala BARTS. Es tracta d’un curiós experiment que agermana el grup de breakdance bavarès DDC i el pianista i director d’òpera Christoph Hagel.

Breakin’ Mozart’ va néixer com un encàrrec del Festival de Mozart de Wurzburg, el certamen alemany més antic dedicat al compositor de ‘La flauta màgica’. I la consigna va ser que el director d’òperes Christoph Hagel es posés d’acord amb els ballarins del grup bavarès DDC (Dancefloor Destruction Crew), guardonat diverses vegades a escala mundial, per fer un espectacle.  

La música de ‘Breakin’ Mozart’

L’espectacle alterna enregistraments amb orquestra simfònica, fragments amb piano (que toca Christoph Hagel) i arranjaments moderns de peces de Mozart. Sonen fragments de ‘La flauta màgica’, Don Giovanni’ o ‘Les noces de Figaro’. Un rocambolesc poti-poti per servir una esbojarrada història que projecta el compositor austríac del segle XVIII als nostres dies, on ajudarà una trepa de breakdancers a superar conflictes amorosos entre nois i noies. A l’espectacle hi intervé també la soprano americana Darlene Ann Dobisch com a Reina de la Nit de ‘La flauta màgica’. ‘Breakin Mozart’ fa cinc anys que actua per tot Europa i és probable que després d’aquesta breu visita a la BARTS torni a Barcelona la temporada que ve.