Els escriptors David Nel·lo i Gemma Lienas, guanyadors dels premis Cruïlla 2018

Gemma Lienas ha guanyat el premi de literatura infantil El Vaixell de Vapor, que atorga l’Editorial Cruïlla. L’escriptora s’ha endut el guardó amb l’obra ‘Jo, en Watson i l’armari de la Jacqueline‘, un relat que s’apropa a temes d’actualitat com els desnonaments o la memòria històrica. La categoria juvenil Gran Angular se l’ha emportat David Nel·lo amb ‘La segona vida del Marc‘, la història d’un nen que està convençut que ha tingut una vida anterior.

“Bullying”, desnonaments i memòria històrica

‘Jo, en Watson i l’armari de la Jacqueline’ explica l’aventura de dos nens que troben unes misterioses fotografies antigues del barri de la Barceloneta i decideixen investigar d’on venen. L’assetjament escolar, els desnonaments i la memòria històrica són alguns dels temes presents en aquest llibre. Es tracta d’una història que, segons l’autora, Gemma Lienas, “transmet valors com la solidaritat i la lluita per la llibertat“.

Inspirat en un fet real

Per escriure ‘La segona vida del Marc’, l’escriptor David Nel·lo es va inspirar en un fet real que va passar a Escòcia, on un nen insistia que havia tingut una vida anterior en una illa de la costa oest i va convèncer la seva mare per anar a visitar el lloc. Nel·lo ha explicat que el va captivar “la història d’aquest xaval alegre, que, no obstant això, parlava constantment de la seva altra família”, i a partir d’aquí va escriure “un llibre ambientat en Barcelona i alguns llocs del voltant“.