Els serveis informatius de betevé han rebut aquest divendres el premi Muriel Casals de Comunicació 2019 per la cobertura de les mobilitzacions ciutadanes en resposta a la sentència del procés. “Que avui es reconegui el bon periodisme és una cosa gloriosa”, ha dit el director de betevé, Sergi Vicente, que ha defensat un “periodisme honest” que faci front a “la temptació de posicionaments ideològics”. Òmnium Cultural ha reconegut la tasca informativa d’aquest mitjà en la 69a Nit de Santa Llúcia, que coincideix amb els 25 anys de betevé.

Un equip de betevé ha recollit el guardó a l’escenari del Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet, en representació de tots els treballadors que han fet possible la cobertura informativa de les protestes postsentència: redactors, càmeres, editors, productors, realitzadors, tècnics, presentadors i directors, entre d’altres. “Som una redacció petita, però que és capaç de multiplicar-se quan cal”, ha defensat el director d’informatius, Xavier Muixí, que ha reivindicat el “periodisme de quilòmetre zero, de proximitat”, i la tasca dels professionals de la informació de betevé a “donar veu a totes les veus”.

Aquest guardó que lliura Òmnium destaca els esforços dels professionals de la comunicació per prestigiar l’ús de la llengua i projecta la cultura catalana. Amb una dotació de 3.000 euros, el jurat ha valorat “la proximitat, la innovació, la immediatesa i el compromís amb el deure d’informar” durant les protestes postsentència.

Recepció dels premiats

Abans de l’inici de l’entrega de premis, els organitzadors han rebut tots els guardonats, entre els quals l’equip de betevé, que ha representat tots els treballadors que han fet possible la cobertura informativa dels dies posteriors al 14 d’octubre. El sotsdirector d’informatius, Francesc Centelles, ha dit que betevé rep el reconeixement amb “satisfacció” i ha destacat l’esforç de tot l’equip per informar els barcelonins, “la nostra feina permanentment des que va néixer betevé”. “Sempre ens deien que ho explicàvem amb molta serenitat i tranquil·litat, i ho podíem fer des del plató perquè sabíem que al carrer hi teníem els millors professionals, tant els càmeres com els redactors, que ho explicaven molt bé”, ha afegit la directora i presentadora del programa ‘bàsics’, Eva Arderius.