Els serveis informatius de betevé han estat guardonats amb el premi Muriel Casals de comunicació per la cobertura de les protestes contra la sentència del procés. El guardó l’atorga Òmnium Cultural i es lliurarà el 13 de desembre al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet, durant la Nit de Santa Llúcia.

El jurat, que està format per Odei A.-Etxearte, Àlex Gutiérrez, Sara Gonzàlez, Núria Iceta, Albert Sàez, Sebastià Serrano i Marina Llansana, valora les novetats en el format, que es basa en “la proximitat, la innovació, la immediatesa i el compromís amb el deure d’informar i la funció social del periodisme”.

Aquest guardó vol donar a conèixer els esforços dels professionals de la comunicació per prestigiar l’ús de la llengua i projectar la cultura dins els Països Catalans. El premi està dotat amb 3.000 euros gràcies a la donació que va fer la filla de Muriel Casals amb els diners de la indemnització pel tràgic accident que va posar fi a la vida de qui va ser presidenta de l’entitat.

50 hores de directe a la TDT i 82 a les xarxes

betevé va fer un seguiment continu de les mobilitzacions que es van fer al carrer arran de la sentència del procés amb programes especials a la televisió i emissions en directe per les xarxes socials. Concretament, en un mes, a la TDT de betevé es van oferir 50 hores d’informació en directe i a les xarxes socials de btvnotícies més de 82 hores. 

L’audiència va reconèixer aquest esforç: més de mig milió d’espectadors, un terç de la població de Barcelona, van veure durant la setmana posterior a la sentència algun dels especials. El web va batre el rècord d’usuaris únics, amb 656.000. I els vídeos a Twitter i Facebook van superar els dos milions de reproduccions.