La Fàbrica Moritz es l’escenari on betevé entrega aquest divendres els Premis Tube d’Assaig. Amb una dotació econòmica de 50.000 euros, seran dos els projectes escollits. L’acte s’emmarca dins del IV Showcase de Pilots de Ficció i està organitzat pel Zoom Festival i la revista ‘Serielizados’.

En el marc del IV Showcase de Pilots de Ficció, que coorganitzen el Zoom Festival i la revista ‘Serielitzados‘, betevé entrega els Premis Tube d’Assaig en un acte que se celebra aquest divendres a les 20 h a la Fàbrica Moritz.

Es tracta de dos guardons,el premi de la crítica i el premi dels creadors, i consisteixen en la compra de drets de la segona temporada del projecte. Els guardons s’entreguen a dos dels projectes que hagin superat la primera fase de l’espai de nous talents creadors.

El premi de la crítica, valorat amb 30.000 euros, s’atorga a un únic projecte escollit pels membres del jurat: Josep Maria Bunyol, Marta Armengou, Pep Prieto, Cati Moyà i Joan Burdeus.

El premi dels creadors, valorat amb 20.000 euros, es decideix per votació dels creadors dels projectes finalistes que han participat en les dues primeres temporades de ‘Tube d’assaig’, i es concedeix a un únic projecte.

Els cinc finalistes que concursen pels premis són:

‘The last call’, d’Ignacio Malagón i Jordi Jimeno
‘5 minuts tard’, de Núria Muñoz
‘No, we can’t’, de Mireia Giró, Laia Alsina i Marta Vila
‘Otro cuento más’, de Laura Aran
‘Air’, de Rubén Muro

Presentat i conduït per Gloria Lanuza, ‘Tube d’assaig’ és l’espai mensual de betevé per a projectes de nous formats de sèrie. Hi tenen cabuda propostes de ficció o no-ficció, presentades pel públic més jove, i són els espectadors qui decideixen la continuïtat dels projectes a través del microfinançament (Verkami). Si s’assoleix l’objectiu, els autors podran realitzar la primera sèrie del projecte i betevé l’emetrà. Als projectes amb millor acceptació per part del públic els buscaran finançament, i si tenen èxit, es produiran professionalment.