Des d’aquest divendres es pot veure i visitar el pessebre instal·lat a la plaça de Sant Jaume, dissenyat enguany per Jordi Darder. L’escenari té 25 figures tradicionals fetes amb planxes de metacrilat. En paral·lel s’ha inaugurat al pati del Museu Frederic Marès un pessebre d’estètica més tradicional, fet per l’Associació de Pessebristes de Barcelona.

Jordi Darder és l’arquitecte que enguany ha creat el pessebre de la plaça de Sant Jaume. Les figures estan elevades i això permet als visitants veure el muntatge des de diferents punts de la plaça. És una instal·lació força minimalista formada per peces d’un pessebre tradicional. De dia les figures ressalten contra les façanes de la plaça amb color i, de nit, es veuran amb llum. Una de les particularitats és que les figures tenen diferents orientacions, que, combinades amb les alçàries del suport ofereixen diferents vistes de la instal·lació.

Un pessebre fet amb guix al Marès

L’Associació de Pessebristes de Barcelona ha creat un pessebre més tradicional. Aquesta vegada les figures s’han fet amb guix, i no amb suro com es fa habitualment. Un total de 14 artesans han treballat per fer aquesta instal·lació amb figures de fins a 40 centímetres d’alçària sobre un taulell de més de 35 metres quadrats. El muntatge es pot veure al pati del Museu Frederic Marès, al número 5 de la plaça Sant Iu.