La quarta edició del Premi Periodístic ATLL de l’Aigua ha coronat el reportatge del ‘Deuwatts: La gestió de l’aigua’ per la seva diversitat de fonts d’informació i per aportar solucions de futur.

El director del programa “Deuwatts”, Lluís Reales, ha recollit el màxim guardó del Premi Periodístic ATLL de l’Aigua pel programa emès el 26 de setembre, anomenat ‘La gestió de l’aigua‘. El jurat ha valorat la bona edició del reportatge, la gran diversitat de fonts d’informació i la voluntat pedagògica i didàctica d’entendre com es gestiona l’aigua que arriba a les llars.

D’altra banda, el jurat expert en comunicació ha valorat positivament l’ús de les imatges, alternant imatges de recurs amb entrevistes “perfectament integrades”, han dit. Destaquen l’aposta per l’objectivitat del reportatge, amb “l’aportació de diverses fonts d’informació perquè el teleespectador disposi dels elements necessaris per entendre la situació.”

Els tres accèssits s’han atorgat a un reportatge d”El Periódico de Catalunya’ sobre el rec Comtal, una peça del diari ‘El 9 Nou’ sobre un estudi pioner a la riera de Vallforners, i un reportatge de la revista ‘Plaça Vella’ sobre la història de la Comunitat de Regants Aigües de Canyelles.

El Premi Periodístic ATLL de l’Aigua reconeixen la tasca periodística centrada en l’aigua que hagin contribuït al coneixement i a la difusió de la importància d’aquesta en l’àmbit català, tant des del punt de vista mediambiental com social, tecnològic o cultural.

Deuwatts” és un programa de betevé amb una emissió setmanal que tracta sobre ciència, salut i medi ambient i que està dirigit per Lluís Reales. En concret, el programa premiat, ‘La gestió de l’aigua’, reconeix aquest recurs com un bé indispensable i bàsic, però escàs en el nostre entorn. El reportatge fa un repàs del sistema per garantir el subministrament, ja que calen xarxes de distribució, infraestructures de tractament i una gestió que depèn de cada municipi.

L’acte d’entrega del premi ha estat presidit per la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà; el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí; el director general d’ATLL, Alfredo Gutiérrez, i la secretària del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Núria de José.