La Fira de Santa Llúcia, la fira més antiga de Cataluny, ha obert les portes aquest divendres. Fins al 23 de desembre, 287 parades ofereixen tota mena de productes nadalencs tradicionals: pessebres i figures, arbres, molsa i herbes, artesania, simbombes i joguines musicals.

A Santa Llúcia s’hi poden trobar totes les novetats dels caganers d’aquest any. El procés sobiranista també, amb l’urna caganer. A  més s’hi pot trobar tot el material per muntar un pessebre, guarnir la casa amb decoració nadalenca, els arbres de Nadal i els caga tió, entre d’altres.

 

Per a aquesta edició també s’han organitzat activitats infantils com el Tió Gegant de la Fira de Santa Llúcia i la cercavila de la tradicional Carassa de Nadal de Barcelona. A més, enguany se celebra la 24a Diada de les Tradicions i Costums Nadalencs a Catalunya, amb el lliurament del guardó de Firaire d’Honor, que s’atorgarà el 16 de desembre.

caga tió

Mesures de Seguretat a la fira

Una altra novetat de la fira és la instal·lació de jardineres i cubs de formigó als accessos a la plaça Nova i l’avinguda de la Catedral per impedir el pas de vehicles a la Fira de Santa Llúcia i limitar, així, la capacitat d’acció de possibles atacs terroristes. Forma part de les mesures antiterroristes en zones d’especial afluència de públic acordades en la darrera Junta Local de Seguretat.