“Estem oberts a tothom. Volem que entrin, preguntin i mirin. Els estem esperant”. És la invitació que ha fet el president del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya durant la presentació de la temporada d’exposicions per a la tardor-hivern 2018-2019. Una crida que ha volgut fer extensiva també a les institucions. “Ens sentim una mica orfes”, ha assegurat Gabriel Pinós, que ha demanat als representants polítics que “trepitgin el carrer i ens vinguin a veure”.

En la mateixa línia, la directora de la Fundació Espai Guinovart, Maria Guinovart, ha ironitzat sobre el fet que a ningú no li sobti la imatge del polític passejant per un mercat municipal fomentant la compra del producte fresc i, en canvi, ha dit: “Sí que sona a frivolitat quan algú inverteix en una obra d’art”. Pinós, que a banda de presidir el gremi és propietari de la galeria Gothsland, ha lamentat que a casa nostra hi ha poc costum d’entrar a les galeries: “Molts encara em pregunten, quan val l’entrada?”. Per fomentar aquest coneixement de l’art, Pinós ha proposat que es fomenti la visita de les escoles a les galeries: “A tocar de la nostra, en ple Eixample, hi ha moltes escoles que ens podrien venir a veure”.

I Like Art

La temporada d’exposicions per  a la tardor-hivern 2018-2019, sota el títol I Like Art, conté una cinquantena de propostes, la majoria de les quals es podran veure a les galeries agremiades de Barcelona. Propostes diverses que van des del surrealisme fins a la figuració, passant per la pintura catalana del segle XX, monogràfiques dedicades a artistes històrics, dues exposicions de fotografia, propostes de collage i una mostra centrada en l’abstracció. En un intent de captar nous públics, una de les propostes més trencadores és l’exposició de Me Lata a Artevistas Gallery. Darrere de Me Lata hi ha una parella d’artistes de carrer que han omplert les parets del Raval amb missatges positius escrits en llaunes. Aquesta exposició s’inaugurarà el 28 de novembre.