GUILLERMO RAMÍREZ, director de la Banda Sinfónica de Villamaria "Ésta es una oportunidad grandísima que tienen los niños para que su mente pase de ser provincial a ser más universal y que ellos puedan los que van a ser becados aprovechar y proyectarse como futuros concertistas. Muchos de los niños no habían visto el mar ni viajado en avión. Están muy dichosos... muy felices."

Un dels trets destacables de la banda és que els seus objectius no només són de caire musical, sinó que vol millorar la vida dels joves músics tot integrant-hi la música per tal d’afavorir l’ocupació del seu temps lliure i generar així una major cobertura educativa.

El concert ha estat possible gràcies als convenis internacionals que té el Conservatori del Liceu amb entitats homòlogues de tot Iberoamèrica, i les beques que proporcionen.

Caldas és una de les regions de Colòmbia amb més bandes de música, en total 44. En aquest cas, la Banda Sinfónica de Villamaria està integrada per més de 60 joves músics amb molts reconeixements a les espatlles i que han participat en nombroses gires internacionals.